Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar

Preguntes freqüents

Per què Ecobike?

Ecobike és l'empresa pionera en la fabricació de bicicletes elèctriques a Espanya, aixó ens proporciona un control i coneixement total de les nostres bicicletes. El nostre producte destaca per la fabricació local amb productes europeus de màxima qualitat així com un sistema electrònic exclusiu d'última generació, únic al mercat.

Com puc recarregar la bateria de la meva Ecobike?

Totes les bateries són extraïbles. Cadascuna de les bicicletes Ecobike porta com a complement un carregador directe de corrent de 220 volts. Per recarregar la bateria s'ha de connectar primer el carregador a la caixa de bateria, i després connectar aquest a la xarxa. La recàrrega estarà completa en 4-8 hores, i aquesta recàrrega s'indica en la llum de l'aparell carregador. Durant la recàrrega el LED indicatiu del carregador està en color vermell. Quan la recàrrega es completa el LED indicatiu del carregador canvia a color verd.


Quan he de canviar les bateries de la meva Ecobike?

La vida aproximada d'una bateria de liti és de 2 anys i en les de plom d'1 any. La vida de la bateria depèn de la correcta utilització de la mateixa.

Quan les bateries de la meva Ecobike es desgasten, on puc aconseguir el recanvi d'aquestes?

Els recanvis de bateries es poden aconseguir en els centres autoritzats. Ecobike recomana que la substitució de les antigues bateries es realitzi en el mateix centre, per facilitar el reciclatge d'aquestes.


Quant pot durar el motor d'una Ecobike?

El motor de les bicicletes Ecobike està segellat. Està garantit per un període d'un any, i la seva vida útil és de deu anys aproximadament.

Què autonomia té una Ecobike?

Entre 40 i 60 km depenent del model de la bicicleta i del tipus de bateria. Factors que influeixen directament en l'autonomia: pes, perfil orogràfic, utilització de l'accelerador, frenades, arrencades, etc. Tenim diversos tipus de bateries, la de major autonomia arriba a uns 130Km.

Quines modificacions puc fer en una Ecobike?

La major part dels components d'una Ecobike són convencionals. Els components que no tenen modificació són els elèctrics.


Si tinc una avaria en el meu Ecobike, on puc reparar?

Les reparacions de components convencionals es poden fer en botigues de bicicletes. Per a la part elèctrica les reparacions han de ser en els centres autoritzats o en el nostre Servei Tècnic Central de Ecobike.


Si està plovent puc utilitzar el meu Ecobike?

Ecobike recomana que en cas que la bicicleta es mulli en marxa o aparcada, s'ha d'assecar amb un drap les parts elèctriques (connectors de bateries, bateries, controlador llum). Abans de posar en marxa el motor de nou.

El motor funciona si deixo de pedalar?

No. Segons la normativa vigent el motor de les bicicletes elèctriques s'ha d'aturar quan es deixa de pedalar.


Necessiten algun tipus d'homologació?

Totes les nostres bicicletes bicicletes elèctriques compleixen amb la Normativa Europea 2002/24 / CE.
Aquesta normativa estableix els següents punts que permeten diferenciar d'un ciclomotor i definir-la com una bicicleta convencional:
  • El motor s'ha d'aturar quan no es pedala.
  • El motor s'ha d'aturar quan es superen els 25 km / h.
  • La potència del motor no ha de ser superior a 250 W.

Pesen molt les bateries?

Les de Liti pesen entre 2,8 i 3.5 kg depenent del amperatge. Les plom pesen uns 12 kg.

La bateria es carrega mentre pedaleig?

Les bateries no carreguen en marxa. En general aquesta tècnica aporta poca energia suplementària i no és molt recomanable per a la bateria.

Quin és el consum energètic d'una bicicleta elèctrica?

El consum cada 100km és de 1kw / h.

És necessari llicència per portar una bicicleta elèctrica o pagar algun tipus d'assegurança?

A diferència de les motocicletes i els cotxes, les bicicletes elèctriques no necessiten permís de cap tipus ni pagar assegurança per circular per via pública.

És obligatori el casc?

A Europa no es requereix l'ús de casc en recorreguts urbans. Encara recomanem l'ús del casc per anar en qualsevol bicicleta.

Puc anar per vies ciclistes?

Sí. Un dels avantatges enfront d'altres vehicles com les motos o els cotxes és que podràs aprofitar-te dels carrils de bicicleta.